ЦЕНИ РЕЦЕПЦИЯ

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Често задавани въпроси:

ПАРК ХОТЕЛ ФЕЯ

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

ПАРК ХОТЕЛ ФЕЯ

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

ПАРК ХОТЕЛ ФЕЯ

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Уважаеми гости, всеки който е направил своята резервация през онлайн резервационната ни система, при повторна резервация ще стане член на голямото семейство на Парк хотел Фея. Ще се възползва от намаления на пакети и хотелски услуги.

Орешак

Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак е единственото в страната, в чиито изложбени зали са показани уникални предмети на народните художествени занаяти, изработени от изтъкнати майстори от всички етнографски райони на България. Целият изложбен комплекс е разположен в чудесен парк от 50 дка. Изложението има девет изложбени зали с обща експозиционна площ от 4200 кв.м.

Работно време

Националното изложение работи целогодишно.

Понеделник – Петък: 9.00 – 17.30 часа
Събота и Неделя: 10.00 – 18.00 часа
По време на традиционните празници – организира Дни на отворените врати.

Цени:

Възрастни – 4.00 лв.
Ученици и групи – 2.00 лв.
Деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно
Цена на беседа – 10.00 лв.

Троянски Манастир

„Успение Богородично“

На 10 км югоизточно от град Троян и 27 км от "Парк хотел Фея" в северните поли на Троянския балкан се намира най-големият старопланински манастир в България – Троянският ставропигиален манастир „Успение Богородично“. Разположен е на 400 м. надморска височина под живописния горист склон „Чукарка“ всред дивна природа.

В главната църква на манастира се пази най-старата икона – светиня на манастира „Пресветая Богородица Троеручица“ – чудотворна.

На 20-ти януари 1872 г. Васил Левски организирал тук таен революционен монашески комитет, начело с игумена Макарий. При избухването на Априлското въстание в манастира е бил разкрит команден пункт на воеводите Панайот Волов, Георги Икономов и Тома Хитров. И до днес е запазена в автентичния си вид килията, в която са били обсъждани революционните дела.

На 15-ти август всяка година е празника на манастира. На тази дата Иконата се изнася от Манастира. Това е една от трите чудотворни икони пред, които много българи се покланят.

Музей на Занаятите

Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян е първият в страната, който показва в детайли народните художествени занаяти и като инструментариум, и като форми, функции и декоративни системи в основните занаятчийски браншове: керамика, дървообработване и металообработване, народен текстил.

В експозицията са показани, както занаятчийски изделия, така и инструментариумът, различните форми и функционалното предназначение на изделията и разнообразните техники за украса. Проследяват се първите стъпки на керамичното училище в града и формирането на съвременната троянска шарка. Вниманието привличат причудливи стомни с необикновени имена: „Динченка“, „Рогачка“, „Булка“ и „Шейтанка“. Стомни, с които троянските майстори демонстрират своите умения и естетически усет.

В музея децата могат да посещават специално разработени образователни програми. При тяхното реализиране те научават интересни факти от ежедневната музейна работа. Предоставя им се възможност да изработят научен паспорт на експонат, каталожна картичка, да разгледат инвентарните книги.

За ученическата аудитория са и прожекциите на филми, създадени от музея, както и презентациите за забележителни личности от Троян.

Цени:

за ученици – 2.00 лв.

за възрастни – 4.00 лв.

Природонаучен музей

Природозащитен информационен център ‘Черни Осъм’ е разположен в Природонаучния музей в с. Черни Осъм и функционира в сътрудничество с него.

На 30 км. от "Парк хотел Фея" в с. Черни Осъм можете да посетите Природанаучния музей. В него е представена фауната на средна Стара планина, а в центъра – флората на Национален парк "Централен Балкан". Центърът разполага с богата библиотека, обособен детски кът, подходящ за провеждането на образователни мероприятия с най-малките деца, видеотека с филми, разкриващи природните дадености на България.

В трите зали на музея е уловен духа на Централна Стара планина. Има повече от 700 препарирани животни, обитаващи горите, върховете и реките на планината. Най-забавна е атракционната зала. В нея са събрани различни бозайници и птици, хищници и тревопасни като сърни, елени, глигани, мечки, вълци, лисици, орли и др. Когато посетителите минават покрай експонатите, могат да чуят звуците и песента на всеки един бозайник, влечуго и птица.

Пъстрата колекция от насекоми, подредена във втората зала, също е много интересна и ценна от научна гледна точка. Представители на отровни и неотровни змии, като пепелянки, усойници и смоци са изложени в същата зала. Около 120 вида грабливи, пойни и водни птици, реещи се в „Централен балкан” също привличат посетителите с красивото си оперение и горд вид.

На втория етаж има диорамни витрини с големи фотографии зад експонираните животни, изобразяващи естествата им среда. Тук са показани семейство сърни, благородни елени, елен-лопатар, мечки, глигани, вълци, чакали, диви котки, семейство „порови“ и много други. Музеят е изключително ценен, защото в него само за около час могат да се видят и опознаят животни, които може би никога няма да срещнем в естествената им среда. Достатъчно е да прекараме съвсем малко време в Природонаучния музей, наблюдавайки препарираните животни и слушайки записаните им гласове, за да осъзнаем колко ценна и важна е дивата природа. Животните са много симпатични и дори приличат на големи плюшени играчки, но от своите стойки те се взират в нас със стъклените си очи и ни отправят мълчаливо послание. А то гласи, че ние сме длъжни да пазим живите им роднини и да се грижим за природата, защото сме част от нея.

Цена:

за ученици – 1.00 лв.

за възрастни – 2.00 лв.

за групи над 20 души – отстъпка

Екопътека „По пътя на еделвайса“

Непосредствено в края на село Чифлик минава екопътеката „По пътя на еделвайса”, която води до резервата „Централен Балкан“. Този пешеходен маршрутът е от 870 до 1600 м надморска височина. Маршрутът село Чифлик – хижа "Хайдушка песен" е автомобилен.. Обикновено маршрута се изминава пеша по асфалтово шосе до хижата за около 1 – 1.30 часа /7км /. След това екопътеката продължава през гората. Тази част от маршрута е стръмна и трудна, изисква специална екипировка. Целият преход е между 3 и 4 часа. По пътя може да се срещнат над 40 вида редки и защитени растения, да се чуят гласовете на 60 вида птици, обитаващи този край. Хижа „Хайдушка песен“ е изходен пункт за разглеждане на резервата „Козя стена“ и хижите „Козя стена“, „Васильов“ и „Ехо“. Околностите на хижата предлагат възможности за интересни излети. Там се намира мястото, където е бил заловен Тодор Каблешков. Наблизо е и гробът на убитите другари на Каблешков – Георги Търнев и Стефан Почеков. Край село Чифлик оставят костите си и двама Ботеви четници – Никола Войновски и Стоян Българенчето. Под дебелите сенки на дърветата покрай реката, дървени маси и пейки Ви приканват да направите кратка почивка и да се подкрепите с вкусна храна. Ние Ви предлагаме раница под наем с приготвена от нас храна и напитки.

Пакета с храна включва: 2 бр. сандвичи /шунка и кашкавал/ 2 води, 1 шоколад/или 2 ябълки/. Всичко това е за двама и може да се поръча на рецепция за 11,00 лв.

Въжен парк „Катеричка“

Атракционният въжен парк се намира на 200 метра южно от центъра на курортен комплекс „Беклемето“и на 23 км. от с. Чифлик . Комплексът се намира на прохода „Троян – Кърнаре“ на 1300 метра надморска височина в непосредствена близост до Национален парк "Централен Балкан". Атракционен въжен парк „Катеричка“ представлява система от изградени сред дъбова гора въжени стълби, въжета, планински тролеи и дървени греди.

Паркът е подходящ за индивидуални и групови посетители, семейства и приятелски компании.

Цени:

за възрастни: 9.00 лв.

за деца до 16 години: 7.00 лв.

за групи над 10 човека – отстъпка

Грънчарство

Грънчарството – керамиката е едно чудо, създадено от глина. Древен занаят, чийто корени се крият в миналото. Грънчарството е занаят с художествени постижения. Характерен инструмент е грънчарското колело, непроменено от древността и до днес. След източване на формата , следва съхранение , изпичане и украса. Съществуват различни методи и стилове за украса – гравиране, цветен рисунък и апликиране.
Само на няколко километра от „Парк хотел Фея“, Вие можете да наблюдавате грънчарското изкуство, а също така и да изработите сами свой шедьовър.

Цени :

– изработка на фигурка и изпичане – 5 лв.

– оцветяване на фигурка – 5 лв.

Преход с велосипеди

Планински велосипеди под наем.

Цена за наем на велосипед – 10 лв. за половин ден и 15 лв. наем за цял ден.

Възможен преход – с.Чифлик – хижа „Хайдушка песен“ – между 1 и 2 часа.


, +359 878 525 680, reservations@fairyhotel.com